Продукти:
- бадеми - 100 гр. счукани
- масло - 50 гр. разтопено
- мед - 100 гр.
- ром - 50 гр.
- брашно - 2 ч.ч.
- захар - 1 ч.л.
- нишесте - 2 ч.л.
- олио - 1 ч.л.
- сол - 2 щипки
- ванилия - 2 пакетчета
- яйца - 2 бр.
- бира - 200 гр.
Начин на приготвяне:
- Първо се смесват солта, захарта, олиото, яйцето и ванилията.
- Забъркват се брашното и нишестето, прибавяме по малко бира докато бъркаме постоянно всичко заедно. Получава се еднородна смес.
- Тигана е предварително намазан с маргарин или олио за да не залепва палачинката.
- Запържват се бадемите с маслото и добавяме меда. С готовата смес намазваме палачинките.
- Навиваме палачинките и ги нареждаме в тавата. След това ги обливаме с рома и го запалваме.