- 13 яйца
- 21 ч.ч. пр.мляко
- 31 с.л. олио
- 41 ч.ч. брашно
- 5щипка сол
- 6пудра захар за поръсване
- 7орехи за поръсване
1-Първо добре се разбиват яйцата и към тях се добавя прясното мляко, олиото и солта.
2-Следва добавянето на брашното, което се прави бавно и внимателно.
3-След като сместа е забъркана е готова за изсипване в тавата.
4-Тавата е предварително намазана с маргарин или олио за да не залепва палачинката.
5-Пече се на бавен огън и трябва да се надуе и зачерви, когато е готова. Когато се извади и изстине постепенно спада.
6-Може да намажете палачинка със различни видове сладка, ако желаете да е сладка тогава се прибавят и натрошените орехи. Ако желаете палачинката да е солена прибавяте сирене и кашкавал. Палачинката вече е готова и се навива на руло за да се поднесе. Може да я поръсите с пудра захар