- оризово брашно - 160 грама
- 2 белтък от три яйца
- 31 с.л. олио
- 41 с.л. ванилия
- 5мляко - 160 мл
- 6 сол - половин ч.л.
- 7 захар - 2 ч.л
Начин на приготвяне:
- Яйцата се разбиват добре и към тях се прибавя млякото и олиото
- 2Брашното, солта, ванилията и захарта се прибавят внимателно към разбърканата смес. Желателно е да оставете палачинковата смес да престои около час.
- 3Не поставяйте котлона на последната степен, защото може да прегорите палачинките. Тигана се намазва предварително с масло и когато палачинката е готова от едната страна тя сама се отлепя от тигана, което означава, че е готова за обръщане.
- 4Палачинката вече е готова и за да се поднесе трябва да се сложи плънка. Пълнежа може да е със сладко, мед или сирене, кашкавал в зависимост от предпочитанията Ви.