- картофи - 2 броя големи, сварени
- брашно - 2 с.л.
- яйца - 2 броя
- лук - 1 връзка зелен или глава кромид
- масло - 2 с.л. разтопено
- копър - 1 с.л. нарязан
- магданоз - за поръсване
- сол
- черен пипер - на вкус
Настържете ситно картофите, объркайте ги с подправки, яйца, разтопено масло и 1 с.л. брашно, ако стане рядка сместа. Загрейте малко олио в тиган.
Запържете 1 глава лук и след това разпределете отгоре половината картофи. Притиснете с тенджера или купа, така че да се получи равна палачинка.
Внимателно се обръща и се изпържва и от другата страна. По същия начин се приготвя и втората палачинка.
В сместа за картофени палачинки може да се добави по желание: нарязана ситно шунка или колбас, зелени подправки и лук, сирене и др.
Настържете ситно картофите, объркайте ги с подправки, яйца, разтопено масло и 1 с.л. брашно, ако стане рядка сместа.
Загрейте малко олио в тиган. Запържете 1 глава лук и след това разпределете отгоре половината карто