Продукти:
-
1/2 л.
прясно мляко
-
3
яйца
-
250 г
брашно
-
1 с.л.
масло
-
1 щип.
сол
Начин на приготвяне.
От прясното мляко (1/2 л.), яйцата (3), брашното (250
гр.), разтопеното масло (1 с.л) и солта (1 щипка) се разбива палачинково
тесто със сгъстяване малко по-рядка от боза. От тестото се пекат
палачинки до изчерпване на количеството. От посочените продукти би
трябвало да се получат около 10-12 палачинки.
Винаги бъдете внимателни, когато приготвяте палачинки,
няколко секунди невнимание и те могат да загорят. Отделете им не само
време, но и щипка любов, за да зарадвате с тях близките си.
Време за приготвяне - 40 минути.