Рецепта за палачинки


Продукти:

  • 1/2 л. прясно мляко
  • 3 яйца
  • 250 г брашно
  • 1 с.л. масло
  • 1 щип. сол

Начин на приготвяне.
От прясното мляко (1/2 л.), яйцата (3), брашното (250 гр.), разтопеното масло (1 с.л) и солта (1 щипка) се разбива палачинково тесто със сгъстяване малко по-рядка от боза. От тестото се пекат палачинки до изчерпване на количеството. От посочените продукти би трябвало да се получат около 10-12 палачинки.

Винаги бъдете внимателни, когато приготвяте палачинки, няколко секунди невнимание и те могат да загорят. Отделете им не само време, но и щипка любов, за да зарадвате с тях близките си.
Време за приготвяне - 40 минути. 

Share this

Related Posts

First

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.