Необходими продукти:
- 100 г брашно
- 1 с.л. царевично брашно
- 1 щип. сол; 1 к.ч
- 1 к.ч. прясно мляко
- 2 с.л. масло
- 2 настърган кашкавал
- 1 жълтък
- 1 щип. сода
- 1 щип. сол
- 1 щип. къри
- 1 белтък
- 100 г рулца от раци
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разбъркайте продуктите за палачинките в един съд до получаването на еднородна смес.
Изпържете палачинките и от двете страни в тигана до зачервяване.
Вече сте готови с първата част.
Запечете маслото с брашното в тигана и досипете прясното мляко.
Разбийте содата, солта, жълтъка, лимоновия сос и кърито. Прибавете ги към соса. Белтъка се разбива отделно и също се прибавя.
Добавете нарязаните рулца от раци към соса.
С готовия сос може да напълните палачинките и да ги подредите за печене във фурната.
Намажете палачинките с масло и ги изпечете.