Необходими продукти за палачинките:
2 бр. яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
4 листенца мента
1 щипка сол
Необходими продукти за пълнежа:
100 гр. гъби
200 гр. пилешко месо
1 глава лук
100 г кашкавал
сол
черен пипер
1 с.л. масло
1 бр. яйце
Начин на приготвяне:
Разбийте всички продукти за направата на палачинките хубаво до получаване на еднородна смес.
Изпържете палачинката в тигана по познатия начин.
Пълнежа се състои от нарязаното и задушено пилешко месо, гъбите, лука, настъргания кашкавал и подправките.
4Намажете гювечето с мазнина и поставете палачинката в него с подходящата желана форма.
Пълнежа се изсипва в палачинката и се запича.
Накрая се чуква едно яйце най-отгоре.