Рецепта за палачинки | Палачинки суфле


Необходими продукти:

  • 100 г брашно
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 1 щип. сол; 1 к.ч
  • 1 к.ч. прясно мляко
  • 2 с.л. масло
Необходими продукти за соса:

  • 2 настърган кашкавал
  • 1 жълтък
  • 1 щип. сода
  • 1 щип. сол
  • 1 щип. къри
  • 1 белтък
  • 100 г рулца от раци
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко


Начин на приготвяне:

Разбъркайте продуктите за палачинките в един съд до получаването на еднородна смес.
Изпържете палачинките и от двете страни в тигана до зачервяване.
Вече сте готови с първата част.
Запечете маслото с брашното в тигана и досипете прясното мляко.
Разбийте содата, солта, жълтъка, лимоновия сос и кърито. Прибавете ги към соса. Белтъка се разбива отделно и също се прибавя.

Добавете нарязаните рулца от раци към соса.
С готовия сос може да напълните палачинките и да ги подредите за печене във фурната.
Намажете палачинките с масло и ги изпечете.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »