Рецепта за палачинки с оризово брашно








  • оризово брашно - 160 грама
  • 2 белтък от три яйца
  • 31 с.л. олио
  • 41 с.л. ванилия
  • 5мляко - 160 мл
  • 6 сол - половин ч.л.
  • 7 захар - 2 ч.л

Начин на приготвяне:

  1. Яйцата се разбиват добре и към тях се прибавя млякото и олиото
  2. 2Брашното, солта, ванилията и захарта се прибавят внимателно към разбърканата смес. Желателно е да оставете палачинковата смес да престои около час.
  3. 3Не поставяйте котлона на последната степен, защото може да прегорите палачинките. Тигана се намазва предварително с масло и когато палачинката е готова от едната страна тя сама се отлепя от тигана, което означава, че е готова за обръщане.
  4. 4Палачинката вече е готова и за да се поднесе трябва да се сложи плънка. Пълнежа може да е със сладко, мед или сирене, кашкавал в зависимост от предпочитанията Ви.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.