Рецепта за палачинки | Печена палачинка

 

 
 
 
 
  • 13 яйца
  • 21 ч.ч. пр.мляко
  • 31 с.л. олио
  • 41 ч.ч. брашно
  • 5щипка сол
  • 6пудра захар за поръсване
  • 7орехи за поръсване

1-Първо добре се разбиват яйцата и към тях се добавя прясното мляко, олиото и солта.

2-Следва добавянето на брашното, което се прави бавно и внимателно.

3-След като сместа е забъркана е готова за изсипване в тавата.

4-Тавата е предварително намазана с маргарин или олио за да не залепва палачинката.
5-Пече се на бавен огън и трябва да се надуе и зачерви, когато е готова. Когато се извади и изстине постепенно спада.

6-Може да намажете палачинка със различни видове сладка, ако желаете да е сладка тогава се прибавят и натрошените орехи. Ако желаете палачинката да е солена прибавяте сирене и кашкавал. Палачинката вече е готова и се навива на руло за да се поднесе. Може да я поръсите с пудра захар

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.