Рецепта за палачинка - Картофена палачинка

 

 
 
 
  • картофи - 2 броя големи, сварени
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • лук - 1 връзка зелен или глава кромид
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • магданоз - за поръсване
  • сол
  • черен пипер - на вкус


 Настържете ситно картофите, объркайте ги с подправки, яйца, разтопено масло и 1 с.л. брашно, ако стане рядка сместа. Загрейте малко олио в тиган.

Запържете 1 глава лук и след това разпределете отгоре половината картофи. Притиснете с тенджера или купа, така че да се получи равна палачинка.

Внимателно се обръща и се изпържва и от другата страна. По същия начин се приготвя и втората палачинка.

В сместа за картофени палачинки може да се добави по желание: нарязана ситно шунка или колбас, зелени подправки и лук, сирене и др.

Настържете ситно картофите, объркайте ги с подправки, яйца, разтопено масло и 1 с.л. брашно, ако стане рядка сместа.

Загрейте малко олио в тиган. Запържете 1 глава лук и след това разпределете отгоре половината карто




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »